IceCat emlékoldal!

Buborék

2006 Május

2006.05.27.
'14:17'


2006.05.24.
'18:06'

Nos, az történt, hogy mutattam anyámnak épp ezt a pörgős kismadarat az utcában mikor kiderült, hogy az a kis gombóc alakú másik madár


az valszín a fiókája és nem éppen tud megfelelően repülni. Egy földszinti ablakpárkányra repült, majd onnan becsapódott a kapunk elé. Kimentem érte, hogy összeszedjem, de az nem volt olyan eccerű... Vadásztam rá vagy fél órát az autók alatt, az úttesten -miközben jöttek az autók- a sárban, vízben, négykézláb, koszosan. Baromira élveztem :) Közben az egyik nagy folyton felettem, körülöttem volt, és kiabált a kicsinek.
Aztán csak sikerült megfogni, felhoztam, betettem egy papagájodúbaés felhívtam a madárvédőket, hogy ilyenkor mi van...
Odáig el sem jutottam a mondókámban, hogy a madár már nálam van, aztmonták hagyjam csak, a szülei így is etetik, vagy zavarjam fás részre.
Mondtam, hogy itt nincs fa, mire a nő egész csodálkozva megkérdezte, hogy "nincs fa 5 méteres körzetben?".
Mondom nincs, ez itt a VI. kerület, ami van fa az is az Andrássy-n, az meg nem épp jó 5let. Aztán csak abban maradtunk, hogy vissza kell adni a szüleinek, csak azt nem tudtam, hogy mégis ezt hogy csináljam.
A végén felvittem a padlásra, kiálltam a padlásablakba, kinyitottam a dobozt... a kismadár meg nagyban aludt :D
Na mondom így aztán nem találnak meg, max. ha horkolsz hangosan :D
Előkerült valamelyik szülő, és a csicsergésre végülis felébredt a kicsi is. Kinyitottam az odú tetejét, kitettem a tetőre a padlásablak elé, de féltem, hogy megint leesik ez a kis lökött, úgyhogy behoztam a padlásra, hátha utánajönnek érte... Ehelyett a kis görcs kiszabadult és a végén egy falban lévő lyukhoz ment, onnan csicsergett kifele. Egy ideig nem jött neki válasz, így kiment a szomszéd tetőre, ahol aztán csak összeszedte az egyik szülőt... Aztán eltűntek.
Baromira remélem, hogy vigyáznak rá a szülei, különben megeszem őket reggelire! :D'14:34'

2 új fotóm oldalt.
Egy nagyon pörgős kis madárka bukkant fel az utcában. Szinte elszéedülök ha figyelem, nagyon élénk. Néha idejön az erkélyre, de ha kimegyek hamar elszelel. Aztán visszajön, majd megint elmegy. Szomszéd ablakpárkányokra száll és csicsereg rendületlenül. Naon édi :)


2006.05.23.
'13:41'

2 új fotóm oldalt!


2006.05.21.
'14:34'

Fotóim a Magyar Honvédelem napjáról oldalt.


2006.05.19.
'16:47'

A honvédelem napja
2006. május 21., vasárnap
Budapest, Dózsa György út, Felvonulási tér

A hagyományokhoz híven – a magyar honvédelem napja tiszteletére – az idén is nagyszabású rendezvényre kerül sor 2006. május 21-én, Budapesten, a Felvonulási téren. A 10 órakor kezdődő esemény színes programokkal, érdekes látnivalókkal várja az érdeklődőket. Ez a nap kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy bárki közelebbről megismerhesse az önkéntes magyar haderő mindennapi életét, felszerelését és technikai eszközeit. A felnőttek és a gyermekek ismét próbára tehetik ügyességüket, erejüket vagy éppen szerencséjüket a már korábban megismert versenyeken, a mászófalon, a hordóhúzásban és sok egyéb feladatban. Ez alkalommal az érdeklődők a haditechnikai eszközök között láthatják az árvíz elleni védekezés során használt honvédségi eszközöket is.
LINK


2006.05.18.
'11:12'

Voltam tegnap fotózni a Radikális gyalogosokat.
Fotók oldalról.


2006.05.16.
'14:15'

Najó, CSS mint olyan megoldva. Csináltam egyet az oldalhoz csak vannak olyan dolgok amikről még sohol nem olvastam... Pl. hogy miért lesz a dátum és az idő között egy plussz sor attól, hogy CSS-en keresztül kapja a tulajdonságait...
Mondjuk az egész tök felesleges, mert azthiszem semmi kedvem mind a 80 aloldalba átírni a dolgokat, hogy aztán soha a büdös életbe ne vegyem hasznát, mert úgysem fogom lecserélni az oldal színeit. Eddig sem tettem.


2006.05.14.
'01:43'

Megőrülök!
Megpróbáltam megcsinálni úgy az oldalam, hogy a tulajdonságokat css-ben adjam meg (hátha közben meg is tanulom :) )
Először nem működött IE-ben csak Operában... (ilyet sem láttam még, hogy valami Operában jó legyen, IE-ben meg nem...)
Aztán megoldottam, most jó... lenne ha... Nem lenne vele mégis pár apró bibi.
Ha 2sort írok egymás alá és mindkettő link, akkor minden oké. Ha ez a 2 sor nem link, akkor IE-ben is és Operában is kerül egy üres sor a 2 sor közé és nem értem miért. Plussz a betűk IE-ben vastagítottnak tűnnek. Itt is Operában látszik jónak.
Elveszetettem a fonalat!
Nem elég, hogy egy örökkévalóság lesz mire mindenféle CSS dologra rájövök (az tuti hogy meg nem tanulom :) ), plussz még be is kellene építeni az oldalamba, és akkor még ilyen szellemproblémákkal is küzdjek meg! A vége az lesz hogy így marad, soha nem lesz az oldalamnak más kinézete, én meg hülye maradok. (vagy ahogy Zoei tegnap közölte, buta vagyok hozzá. Zoei-t azóta nem szeretem)


2006.05.13.
'16:45'


Unatkozom!


2006.05.12.
'21:01'
2006.05.11.
'22:16''11:39'

VIRÁGKÖTÉSZET A GÓTIKÁTÓL A BIEDERMEIERIG
Nagytétényi Kastélymúzeum
2006. május 12-14. 10 –18 óráig
A kastélymúzeum ezen a májusi hétvégén újra virágdíszben várja látogatóit: a barokk kastély szobáiban történelmi korokat idéző, illatos virágkompozíciók teszik élővé a bútortörténeti kiállítást. A szobabelsőkben elhelyezett, neves virágkötők által készített élővirág-kompozíciók az adott korszak képzőművészeti, iparművészeti alkotásai alapján készült rekonstrukciók, melyek az elrendezés sajátossága mellett azt is megmutatják, milyen virágok fordultak elő és voltak közkedveltek egy-egy korban.
A virág mindig kitüntetett helyet foglalt el az ember lakókörnyezetében, s a kastély virágdíszes szobáiban járva a látogató most itt is úgy érezheti magát, mint egy lakott kastélyban. Ezen a három napon kerül megrendezésre a BÚTOROK TITKOS FIÓKJAI rendezvény is, melynek alkalmával látogatóink bepillanthatnak a díszesen kialakított bútorbelsőkbe: kinyitjuk azokat a bútorokat, melyeknek belső kialakítása is látványos.

(Bővebben + cím + árak)


2006.05.10.
'23:04'

Mostanában Doom 3-azok. És tök édi benne ez a robotocska. Úgyhogy most kép róla ide.


2006.05.09.
'16:47'

Említettem már, hogy utálom az orvosokat?
A körzeti orvosom most pl. elérte, hogy megint pánikbeteg legyek. Felírt egy olyan gyógyszert amiről tudta, hogy allergiás vagyok rá!
Most újfent nincs munkám, nincs pénzem, nincs életem! Szerintetek meglepődne ha beperelném???


2006.05.05.
'00:29'

Ahogy az IWIW fórumban is írtam: a (tegnap előtti) nap tanulsága:
Ne szólj be sok részegnek meg kisebbséginek a szomszéd kocsma előtt, mert kiderül, hogy egy házban laktok, betöri a kapun az üveget, összevérez verekedés közben és még meg is akarnak késelni....
Habnak a tortán járhatok el itthonról bicskával a zsebemben....Egyébként mondtam már mostanában hogy


2006.05.03.
'17:55'

Olyan depis vagyok, hogy csak úgy süvít!Read more in Blog